Lacul Sfanta Ana, ziua si ursul

In ultimele zile, pe fiecare post TV vedem intalnirea ursului cu omul de la marginea Lacului Sfanta Ana. O problema reala, cu multiple rezolvari si cu o cauza clara, nu a adus nicio reactie din partea autoritatilor, exceptand avertizarile intalnite pe pancarte. 

Problema ursilor din zona este una veche, dar care a fost lasata sa-si continue cursul. Dar pana cand? Daca astazi ursul ar ataca un turist, ceea ce nu este imposibil, avand in vedere ca oamenii prezenti acolo agreseaza ursul. Il provoaca! Nu se mai multumesc ca in trecut cu o poza, acum vor sa-i „fure” mancarea furata. Televiziunile, probabil, ar umple buletinele de stiri, si nu numai, cu sange, ursi, oameni disperati fugind, completate cu declaratiile martorilor ingroziti, nu si cu ale ursilor… desi ei vorbesc, nu-i intelege nimeni.

Care este rezolvarea ce se aduce in discutie atunci cand un urs ataca o gospodarie? Pusca! Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca ar ataca, la el acasa, in plina zi, intr-o zona plina de oameni si mici. Ce campanii ar urma, ce propuneri de „curatare” locale sau chiar nationale…

Imi doresc ca ursii sa-si pastreze calmul, ca si pana acum, si sa nu le dea niciun motiv celor care vor sa influenteze opinia publica, pentru ca altfel, mancarea nu va mai fi problema lor cea ma mare.

14 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.