Cum se prepara biscuitii din fulgi de ovaz

Reteta simpla de biscuiti din fulgi de ovaz la cuptor. Un preparat pentru cei care vor sa manace si altceva atunci cand vor sa urce pe traseele montane.

Ingrediente:
3 banane mai coapte
1 cana arahide crude
2 cani fulgi de ovaz
1/2 cana seminte floarea soarelui crude
1/2 cana fructe uscate taiate marunt (recomand curmale si prune uscate)
1/2 cana stafide
1 nuca de cocos (poate fi optionala)
2 linguri de ulei de strugure sau alt ulei fara aroma puternica 

1. Miezul nucii de cocos se da prin razatoarea marunta. Arahidele se maruntesc, nu foarte fin, in bleder.

2. Bananele se fac pasta in blender (nu trebuie adaugat lichid), iar restul ingredientelor se amesteca bine.

3. Pasta de banane se pune peste restul compozitiei, impreuna cu 2 linguri de ulei de strugure (sau alt ulei fara aroma puternica. Exclus cel de masline). Se amesteca bine pana ce compozitia devine lipicioasa si omogena de la pasta de banane.

4. Se formeaza „chiftelute” in palme, fara a presa foarte tare si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun la cuptor pentru 60 de minute, la 100° C.

5. Dupa ce se racesc se pastreaza la temperatura normala 2-3 zile. Pentru pastrare mai indelungata si pentru a evita deshidratarea lor se pot tine intr-un recipient cu capac.

Tipul retetei: Gustare
Numarul de biscuiti: 30
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gatire: 60 minute
Termen de valabilitate: 2 – 4 zile
Dificultate: Usor

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.