Cum se prepara biscuitii din fulgi de ovaz
| |![Biscuiti din fulgi de ovaz](https://www.traseepemunte.ro/wp-content/uploads/2013/04/Biscuiti-din-fulgi-de-ovaz-658x425.jpg)
Reteta simpla de biscuiti din fulgi de ovaz la cuptor. Un preparat pentru cei care vor sa manace si altceva atunci cand vor sa urce pe traseele montane.
Ingrediente:
3 banane mai coapte
1 cana arahide crude
2 cani fulgi de ovaz
1/2 cana seminte floarea soarelui crude
1/2 cana fructe uscate taiate marunt (recomand curmale si prune uscate)
1/2 cana stafide
1 nuca de cocos (poate fi optionala)
2 linguri de ulei de strugure sau alt ulei fara aroma puternica
![Biscuiti din fulgi de ovaz_1](https://www.traseepemunte.ro/wp-content/uploads/2013/04/Biscuiti-din-fulgi-de-ovaz_1-658x425.jpg)
1. Miezul nucii de cocos se da prin razatoarea marunta. Arahidele se maruntesc, nu foarte fin, in bleder.
![Biscuiti din fulgi de ovaz_2](https://www.traseepemunte.ro/wp-content/uploads/2013/04/Biscuiti-din-fulgi-de-ovaz_2-658x425.jpg)
2. Bananele se fac pasta in blender (nu trebuie adaugat lichid), iar restul ingredientelor se amesteca bine.
![Biscuiti din fulgi de ovaz_3](https://www.traseepemunte.ro/wp-content/uploads/2013/04/Biscuiti-din-fulgi-de-ovaz_3-658x425.jpg)
3. Pasta de banane se pune peste restul compozitiei, impreuna cu 2 linguri de ulei de strugure (sau alt ulei fara aroma puternica. Exclus cel de masline). Se amesteca bine pana ce compozitia devine lipicioasa si omogena de la pasta de banane.
![Biscuiti din fulgi de ovaz_4](https://www.traseepemunte.ro/wp-content/uploads/2013/04/Biscuiti-din-fulgi-de-ovaz_4-658x425.jpg)
4. Se formeaza „chiftelute” in palme, fara a presa foarte tare si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun la cuptor pentru 60 de minute, la 100° C.
![Biscuiti din fulgi de ovaz_5](https://www.traseepemunte.ro/wp-content/uploads/2013/04/Biscuiti-din-fulgi-de-ovaz_5-658x425.jpg)
5. Dupa ce se racesc se pastreaza la temperatura normala 2-3 zile. Pentru pastrare mai indelungata si pentru a evita deshidratarea lor se pot tine intr-un recipient cu capac.
Tipul retetei: Gustare
Numarul de biscuiti: 30
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gatire: 60 minute
Termen de valabilitate: 2 – 4 zile
Dificultate: Usor