Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cartofi copti in jar

Ingrediente:
– cartofi
– sare dupa gust 



1. Se face focul si se lasa sa arda lemnele pana cand se transforma in jar. Grosimea stratului de carbuni rezultat trebuie sa fie cam de 5 – 8 centimetri.

2. Cat timpul focul este in toi, invelim cartofii in folie de aluminiu.

3. Se pun cartofii peste stratul de carbuni incinsi.

4. Urmeaza ca peste cartofi sa se mai faca un foc de intensitate medie.

5. Cand lemnele au ars verificam cu un bat cartofii. Daca sunt moi, inseamna ca s-au copt si ii tragem pe rand din foc. Cartofii care nu s-au copt se invart cu partea mai putin coapta pozitionata pe jar.




6. Cartofii copti sunt scosi din jar.

7. La final, cartofii se pot servi simpli, cu sare, cu unt sau cu smantana.

Timpul de preparare: 1 ½ – 2 ore
Timpul de gatire: 40 – 50 minute
Dificultate: Mediu
Transport: fiecare excursionist cara cate 2 -3 cartofi (sau cati doreste) pana
la locul de campare. Merita efortul 🙂

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Toate campurile marcate cu * trebuie completate

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.