Hornul Strunga Dracului, segment din traseul principal al Crestei Fagarasului, a fost inchis definitiv turistilor!

Segmentul de traseu denumit Strunga Dracului, Muntii Fagaras, care face legatura cu Varful Negoiu a fost inchisa definitiv din cauza caderilor de pietre, dupa ce in prealabil a fost realizat un studiu geo-tehnic si geo-morfologic in respectiva zona.

„Un lucru important pe care am reusit anul trecut sa il facem este legat de Strunga Dracului. Strunga Dracului este un segment din traseul principal al Crestei Fagarasului, care face legatura intre Varful Negoiu si Lacul Caltun. Este vorba de o portiune foarte inclinata, un horn, care are aproximativ 180 de metri, inclinatie de 70-80 de grade si in urma unor caderi de stanci, in urma cu cativa ani, am inchis accesul pe acest traseu, incercand sa asiguram o siguranta mai mare turistilor. Anul trecut am solicitat sprijinul Universitatii de Vest din Timisoara, care a realizat un studiu geo-tehnic si geo-morfologic pe Strunga Dracului pentru a ne spune daca prezinta siguranta, daca putem deschide traficul turistic in aceasta zona sau nu. In urma evaluarii respective s-a tras concluzia ca (…) se pot produce in orice moment caderi de pietre, caderi care nu pot fi anticipate. In aceste conditii, Strunga Dracului se inchide definitiv”, a explicat seful Salvamont Sibiu, Adrian David, intr-o conferinta de presa.

sursa: agerpres.ro

15 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.