Misiune de salvare in Ceahlau. Salvamont Neamt: „Au confundat abruptul stancos cu vreun mall din oras!”

In seara zilei de joi spre vineri, salvamontistii din Masivul Ceahlau au fost anuntati, in urma unui apel la 112, ca doi tineri de 21 de ani au ramas blocati pe munte, intr-o zona cu risc mare de alunecare si de cadere in gol, cunoscuta sub numele de „La Crucea Aviatorului”, deasupra Cascadei Duruitoarea.

Doi salvamontisti aflati in Baza Poiana Printului, cel mai izolat avanpost salvamont din Ceahlau, aflat in imediata apropiere a peretilor versantului N-Vestic, au intervenit si i-au recuperat pe tineri.
„La mai putin de 20 de minute dupa apusul soarelui, aveau sa plece in misiunea de salvare si evacuare a doi tineri din Falticeni care au confundat abruptul stancos cu vreun mall din oras. Misiunea s-a incheiat in jurul orei 22, cand masina de interventie i-a preluat de la baza muntelui”, noteaza Salvamont Neamt.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.