Sfinxul din Bucegi, ingradit ca un exponat dintr-un muzeu

Administratia Parcului National Bucegi a decis ca Sfinxul din Bucegi sa fie ingradit cu o funie, ca un  exponat dintr-un muzeu.

Decizia a fost luata dupa ce cel mai cunoscut obiectiv turistic din Muntii Bucegi a fost vadalizat, desi in zona exista panouri care interzic turistilor escaladarea Sfinxului, insa  acestia ignora semnele si chiar isi scrijelesc numele pe cunoscutul monument natural.

Aceasta imprejmuire a fost adoptata pentru a atentiona turistii sa nu se mai urce pe acest monument, simbol al Bucegilor”, a afirmat Alex Colțoiu, specialist în educație ecologică, pentru emisunea Neatza cu Razvan si Dani.

Vezi aici mai multe trasee in Muntii Bucegi

Salvamontistii au si ei un mesaj pentru turistii romani care si-au lasat amprenta dupa ce au ajuns la Sfinxul din Bucegi.

Turistii romani lasa de dorit la capitoul educatie montana, spre deosebire de cei straini. Am avut nenumarate cazuri in care au vrut sa-si facă selfie si au cazut de Sfinx”, a declarat pentru emisunea Neatza cu Razvan si Dani, Claudia Vasilescu, salvator montan.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.