Vrei sa devii salvator montan? Salvamont Romania te vrea in echipa. Iata ce trebuie sa faci, dar si ce abilitati trebuie sa ai pentru a deveni salvator montan cu atestat

Salvator montan poate deveni orice persoana care are varsta de cel putin 18 ani, nu are antecedente penale, are o stare de sanatate corespunzatoare si o conduita demna si morala. Insa cerintele nu se opresc aici.

In prima faza, pregatirea pentru cei care vor sa devina salvamontisti incepe cu stagiul de salvator montan aspirant care dureaza doi ani de zile, timp de minim 160 de ore si are loc in centre salvamont acreditate ca furnizori de formare profesionala.

Atentie, in acest stagiu nu se invata tehnici de initiere in alpinism sau schi! „Structurile salvamont in cadrul carora se parcurge stagiul de aspirantura nu sunt scoli de initiere in schi sau alpinism, ramuri sportive in care aspirantul trebuie sa detina deja cunostinte si abilitati, fara de care, sansele ca sa se formeze ca un bun salvator montan sunt foarte mici”, informeaza Salvamont Romania.

Dupa aceasta perioada salvatorul aspirant poate sa inceapa cursurile structurate pe doua etape, de vara si de iarna. In urma absolvirii acestora, salvatorul aspirant devine salvator montan cu atestat si poate sa practice aceasta profesie ca angajat sau voluntar in cadrul unei echipe de salvamontisti.

Salvamont Romania mai subliniaza si ca „profesia de salvator montan presupune riscuri asumate, impune foarte bune aptitudini sportive, fizice si psihice, buna pregatire in orientarea in teren, prim ajutor, capacitate de observare, analiza si decizie, abilitati interpersonale dezvoltate, capacitate de lucru in echipa, program de lucru indelungat, imprevizibil si in conditii grele: stres, intuneric, conditii meteo extreme, incarcare psihica mare, mediu infestat microbiologic, influenta permanenta a factorilor de risc, etc”.

Cei care vor sa devina salvamontisti pot gasi informatii mai detaliate pe salvamontromania.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.