Cazare si preturi la Cabana Fantanele

Cabana Fantanele este situata in Poiana Fantanilor, pe piciorul nordic al Muntilor Ceahlau, la 1220 metri altitudine si a mai purtat numele de „7 Noiembrie”. 

Tarife cazare la Cabana Fantanele:
– 5 camere duble, cu pat matrimonial = 720 lei / camera
– 4 camere triple cu un pat matrimonial si un pat single = 960 lei / camera
– 2 apartamente cu cate un pat matrimonial in fiecare din cele doua camere = 1240 lei / apartamentul
Capacitate: 30 locuri
* Tarifele aferente fiecarui tip de spatiu includ servicii de cazare pentru 1 noapte, cu demipensiune (mic dejun si cina-cu bauturi incluse) si pachet welcome in camera (ceai, cafea, apa plata minerala, dulciuri).

Preturi actualizate la data: 01.07.2021

Altitudine: 1.220 m
Localizare: Muntii Ceahlau
GPS: 46°59’56.7″N 25°56’51.8″E
Iluminat: curent electric de la retea
Incalzire: calorifere
Grup sanitar: interior
Izvor: aproape de cabana
Telefon Cabana Fantanele: 0730.603.803 | 0730.603.804
Site: cabanafatanele.ro
E-mail:rezervari@cabanafantanele.ro
Cabana Fantanele: pagina Facebook
Altele: bar/restaurant cu o capacitate de pana la 70 de locuri, terasa in aer liber cu o capacitate de pana la 70 de locuri, acces Internet, smart TV, cablu TV, uscator de par, minibar, fierbator, paturi suplimentare, jocuri distractive: remi, sah, table, consola jocuri Nintendo, binocluri, chitara, alte servicii la cerere (acces masina de spalat/uscator, fier de calcat), zona depozitare bagaje cu dulap rezervat fiecarei camera.

Noua Cabana Fantanele

Vechea Cabana Fantanele

Cabana Fantanele, scurt istoric

Nasterea cabanei pare a fi undeva pe la inceputul secolului al XVI-lea, in padina Fantanele, unde ciobanii veneau pentru a-si potoli setea cu apa de izvor. In acel loc pastorii se pare ca au construit cateva banci, o masa si un acoperis din sindrila sub forma de umbrela.

In anul 1854, in acea zona a fost ridicata o casuta din lemn, pentru a le usura excursiile cnejilor Cantacuzini si Sturdzesti pe Ceahlau, iar in 1876 subprefectul Vasilica Macarascu a ridicat prima cabana destinata turistilor, formata din doua camere si care i-a purtat numele, Coliba sau Adapostul Macarascu.

Dupa 1922, Ocolul Silvic a reconstruit cabana si i-a marit capacitatea de cazare la  10 – 12 persoane. Intre anii 1.952 -1.958, cabana a fost reparata si marita din nou. Noua cladire a fost deschisa circuitului turistic cu numele de Cabana „7 Noiembrie”, in cinstea „Marii Revolutii Socialiste din Octombrie” din 1917.

Din anul 1980 cladirea a primit numele de Cabana Fantanele. In urmatorii ani cabanierul Theodor Lacatusu a construit instalatia pentru alimentarea cu apa, iar in 1984 cladirea a fost racordata la reteaua electrica.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.