Lacul Sfanta Ana, ziua si ursul
|In ultimele zile, pe fiecare post TV vedem intalnirea ursului cu omul de la marginea Lacului Sfanta Ana. O problema reala, cu multiple rezolvari si cu o cauza clara, nu a adus nicio reactie din partea autoritatilor, exceptand avertizarile intalnite pe pancarte.
Problema ursilor din zona este una veche, dar care a fost lasata sa-si continue cursul. Dar pana cand? Daca astazi ursul ar ataca un turist, ceea ce nu este imposibil, avand in vedere ca oamenii prezenti acolo agreseaza ursul. Il provoaca! Nu se mai multumesc ca in trecut cu o poza, acum vor sa-i „fure” mancarea furata. Televiziunile, probabil, ar umple buletinele de stiri, si nu numai, cu sange, ursi, oameni disperati fugind, completate cu declaratiile martorilor ingroziti, nu si cu ale ursilor… desi ei vorbesc, nu-i intelege nimeni.
Care este rezolvarea ce se aduce in discutie atunci cand un urs ataca o gospodarie? Pusca! Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca ar ataca, la el acasa, in plina zi, intr-o zona plina de oameni si mici. Ce campanii ar urma, ce propuneri de „curatare” locale sau chiar nationale…
Imi doresc ca ursii sa-si pastreze calmul, ca si pana acum, si sa nu le dea niciun motiv celor care vor sa influenteze opinia publica, pentru ca altfel, mancarea nu va mai fi problema lor cea ma mare.
proviziile turistilor ?:))))))) asta da metafora pentru ,,gunoaie lasate cu nesimtire in natura,,
te referi la video?
da, am vazut video-ul si descrierea pe care o dadea reportera incidentului.
Nu se vede clar ca sint gunoaie, la numarul enorm de turisti care se vad in video, pot fi provizii agatate in copac, asa cum ni se spune sa facem (sa nu tinem proviziile in cort). Se si vede la un moment dat un copac cu niste sfori legate pe el
Silviu Guseila cei din video nu au ajuns acolo pe jos… iar sa vii cu masina si sa-ti agati mancarea intr-un pom, cand ai masina…, denota o inspiratie maxima
Atentie, au fost deja prezentate masini facute praf de ursi. Insa nu se vad masini in video, si eu am enuntat doar un principiu, ca ni se spune sa punem atat mancarea, cat si resturile (!) in copaci cat mai departe de cort. E un mic cerc vicios. In acest sens, nu putem afirma cu siguranta ca sint gunoaie sau ca nu urma sa fie duse jos. Normal ar fi sa fie un serviciu al primariei, ca tot incaseaza taxa de intrare, sa ia zilnic gunoiul. Si sa ofere la intrare o data cu biletul si un sac de gunoi de persoana. Apoi cine nu prezinta sacul cu gunoi, amenda. Solutii sint
doamne, ce „oameni” idioti in acel „reportaj” :(((
De cand ursul care se plimba la el in pădure e… o problemă?
Anul asta la mare au murit vreo 30 de oameni, totusi se pare ca autoritatile nu au de gand sa schimbe legile (amenzi pt nerespectarea indicatiilor salvamarilor, ca in alte tari). La noi nu se iau masuri nici macar cand mor oameni. E evident ca trebuie facut ceva. In alte tari, ursii nu castiga cand se pune in balanta siguranta oamenilor sau a fermelor de animale, stani etc. Desi sintem tara cu cel mai mic respect pt natura comparat cu Elvetia de ex, ei au ales sa impuste ultimul urs pe care il mai aveau, noi se pare ca avem niste militanti care vor cat mai multi ursi… E bine si cu militantii, dar pana una alta, nu am intalnit o singura bucatica de padure sau de apa care sa nu fie pline de gunoaie.
Haideti sa ne gandim noi ce ar trebui facut si sa le dam idei autoritatilor. Cred ca fara o actiune de amploare, indiferent care este ea, nu se va rezolva problema. Se exclude omorarea acestor animale.
Domnule Silviu, oare elvetienii nu si-au omorat ursii ca sa castige cat mai multi bani cu turismul? Din asta si din banci traiesc!!! Deci miza nu era grija fata de om ci grija fata de ” turist” adica de ban! Zic si eu.
cei trei karatisti cu centuri negre, cand i-am vazut… ce-o fi fost in capul lor?
Unul filma cu un selfie stick 🙂
se face propaganda intensa ca sa dea drumul la omorat