Mai multe mii de bulgari au protestat impotriva construirii unei statiuni de schi in Parcul National Pirin

Cateva mii de bulgari au protestat joi, in centrul orasului Sofia, impotriva deciziei guvernului de a construi o partie si un teleschi in Parcul National Pirin. Totodata, se doreste si realizarea unor sisteme de colectare apei potabile care ar afecta nu mai putin de 48% din teritoriul parcului.

Protestatarii spun ca decizia cabinetului incalca o serie de legi privind protectia naturii, duce la distrugerea copacilor vechi de secole, pericliteaza viata salbatica si ca aceasta lacuna ar putea permite demararea si altor proiecte de constructie. Ministerul Mediului din Bulgaria sustine ca modificarile de lege au ca scop stimularea turismul in zona.

Parcul National Pirin este patrimoniu mondial UNESCO. Adaposteste unii dintre cei mai batrani copaci din Balcani si din lume, este casa a circa 2.090 de specii si subspecii de nevertebrate, a 160 de pasari si a 45 de specii de mamifere terestre.

sursa: Reuters

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.