Salvamont Arges cere ajutorul autoritatilor! Intarzaiere de o ora si jumatate la o interventie, din cauza traficului de pe Transfagarasan

Sambata, o fetita de noua ani, a cazut din traseul Balea Cascada – Balea Lac, Muntii Fagaras, chiar pe firul cascadei, suferind multiple traumatisme cauzate de caderea prin alunecare. Aceasta a cazut pe versant aproximativ 15-20 de metri oprindu-se in apa rece a cascadei. Copilul a fost transportat la spital. 

Desi, la aceasta actiune, salvamontistii argeseni ar fi trebuit sa vina imediat in sprijinul salvatorilor montani din Sibiu, din cauza traficului ingreunat de pe Transfagarasan, acest lucru a fost posibil abia dupa o ora si jumatate.

„Colegii de la Salvamont Sibiu ne-au cerut ajutorul […] Toata lumea a ajuns in timp util sa salveze copilul cazut, mai putin salvamontistii argeseni. Ei au ajuns după o ora si jumatate… De ce? Din cauza traficului ingreunat de pe Transfagarasan, cat si a educatiei soferilor din trafic”, a scris intr-un mesaj pe Facebook, Toma Cristian, admnistrator la Serviciul Public Judetean Salvamont.

„Masina Salvamont Arges n-a putut sa evite coloana de masini, asa cum au reusit angajatii Salvamont Sibiu, pentru simplul fapt ca autoritatile, nationale/locale, oricare ar fi ele, n-au considerat necesar ca si masina de interventie a Salvamontului sa fie dotata cu semnale acustice si luminoase […] Chiar atat de greu este sa obtinem si la Arges ce deja exista in toate celelalte servicii salvamont din tara???? Si care ar fi motivul pentru care s-ar opune cineva unor asemenea dotari pe masinile de interventie?”, a mai scris salvamontistul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.