Salvamont Romania, apel catre cei care au primit dispozitive medicale si uita sa le inapoieze

Salvamont Romania face un apel catre persoanele care au avut parte de primul ajutor pe munte si primit dispozitive medicale. Fostii pacienti sunt rugati sa inapoieze atelele sau colierele cervicale, atat de importante pentru interventiile salvatorilor montani. 

„Cateodata persoane carora le acordam primul ajutor medical pe munte refuza transportul la spital cu ambulanta preferand sa mearga cu masina apartinatorilor la un spital din localitatea de domiciliu. Incercand sa ii protejam, si pe perioada acestei deplasari, le lasam atelele sau colierele cervicale cu care le-am facut imobilizarea, cu rugamintea de a ne fi returnate, dar, rar se intampla acest lucru”.

In continuarea mesajului postat pe pagina oficiala Salvamont Romania, salvatorii montani dau ca exemplu o intamplare care a avut loc la spitalul din Targoviste, unde un fost pacient al salvamontistilor a abandonat un colier cervical.

„Zilele trecute, printr-un telefon, o persoana ne anunta ca la unitatea de primiri urgente din Targoviste exista un colier cervical cu datele noastre de contact, colier pe care, cel caruia i-am acordat primul ajutor medical, si caruia i l-am lasat pentru al proteja, l-a abandonat acolo. Cel care ne-a sunat, a spus ca stie cu ce probleme financiare se confrunta activitatea Salvamont, cat de important pentru noi si pentru alte persoane accidentate poate fi acest colier si s-a oferit sa ni-l trimita”.

Mesajul postat pe Facebook i-a intristat pe unii dintre fani. „Oare de ce nu se gandesc ca si altii pot ajunge in situatia lor si nu pot fi ajutati pentru ca lipsesc acele atele sau coliere? Dacă salvamontistii nu vi le lasau si erati transportati cu dureri cumplite la fiecare miscare a masinii sau nu le aveau pentru ca nu le returnati, ce pareri aveati?”.

sursa foto: Salvamont Romania

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.