Cantonul Damian

Altitudine: 180 m
Localizare: Muntii Aninei [Parcul National Cheile Nerei-Beusnita]
GPS: N44°53’55.87″ E21°46’40.92″
Loc de camping: Neamenajat

Acces: Cantonul Damian se afla in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, pe traseul marcat cu „banda rosie”; la o ora de Podul Bei si aproximativ 6 ore de Lacul Dracului. Portiunea dintre Podul Bei si canton se poate parcurge si cu o masina cu garda la sol inalta. Totusi, avand in vedere ca, la un moment dat, se trece o albie, iar unele portiuni din drum sunt destul de deteriorate, cel mai bine este sa intrebati in localitatile invecinate daca se poate ajunge la canton cu masina.
GPS izvor: N44°53’31.99″ E21°46’54.64″. De la Cantonul Damian pana la cel mai apropiat izvor se ajunge in aproximativ 30 de minute, pe cararea marcata cu banda rosie care duce spre Lacul Dracului. Locul unde se gaseste izvorul este marcat corespunzator, firul de apa tasnind chiar din malul raului Nera.
Altele: Cantonul Damian este format din doua cladiri parasite si o livada invadata de ierburi inalte. Langa fostul canton exista un loc neamenajat pentru corturi, dar dotat cu bancute si o masa. Trebuie stiut ca in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita se gasesc foarte multe vipere, iar zona unde se afla acest camping, nu face exeptie. Evitati sa puneti cortul in locuri cu ierburi inalte sau sa lasati bocancii afara, neacoperiti.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.