Cum se prepara cartofii copti in jar
| |Modul de preparare al cartofilor copti in jar. O reteta simpla, perfecta pentru cei care doresc sa faca si un foc atunci cand merg pe traseele montane sau intr-un camping.
Ingrediente:
– cartofi
– sare dupa gust
1. Se face focul si se lasa sa arda lemnele pana cand se transforma in jar. Grosimea stratului de carbuni rezultat trebuie sa fie cam de 5 – 8 centimetri.
2. Cat timpul focul este in toi, invelim cartofii in folie de aluminiu.
3. Se pun cartofii peste stratul de carbuni incinsi.
4. Urmeaza ca peste cartofi sa se mai faca un foc de intensitate medie.
5. Cand lemnele au ars verificam cu un bat cartofii. Daca sunt moi, inseamna ca s-au copt si ii tragem pe rand din foc. Cartofii care nu s-au copt se invart cu partea mai putin coapta pozitionata pe jar.
6. Cartofii copti sunt scosi din jar.
7. La final, cartofii se pot servi simpli, cu sare, cu unt sau cu smantana.
Timpul de preparare: 1 ½ – 2 ore
Timpul de gatire: 40 – 50 minute
Dificultate: Mediu
Transport: fiecare excursionist cara cate 2 -3 cartofi (sau cati doreste) pana
la locul de campare. Merita efortul 🙂