Si comunicarea este cheia unei expeditii reusite!

Important atunci cand pleci intr-o calatorie este sa iti anunti familia sau apropiatii. Spune-le traseul pe care il faci si vorbiti la telefon de cel putin o data pe zi.

Chiar daca sunt multe zone in munti in care nu exista semnal, de obicei pe langa cabane sau refugii Salvamont se poate vorbi la telefon sau se poate trimite macar un mesaj.

Daca nu te intorci la timp din drumetie cel mai indicat este sa se alerteze echipa de salvamont din zona in care te afi. Desi, cum am patit chiar eu in Retezat, cand eram mirat si chiar suparat de ce o echipa intreaga de salvamontisti urma sa vina in cautarea mea, acum cand ma gandesc a fost un lucru corect.  Si daca pateam ceva…

Numar unic de alertare 0725 – 82.66.68 (0-SALVAMONT).

Un lucru pe care deseori uitam sa-l facem este sa anuntam ca am ajuns cu bine acasa.

Numai tu esti responsabil pentru siguranta ta!

Pentru pregatirea unui traseu trebuie luati in considerare mai multi factori care nu depind doar de tine. Animalele salbatice, un viscol surpriza, chiar un fulger sau o piatra instabila pot fi doar cateva din pericolele pe care le poti intalni pe traseu.

Cum sa preintampini evenimentele nefericite?

Presupunand ca esti echipat in mod corespunzator, asigura-te ca esti si intr-o stare fizica buna. Acorda atentie maxima locului in care te afli. Gandeste li

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.